FIFA 17 Ultimate Team Pro Tip

Door Greg Amer 3 jaren geleden

4.6 MILJOEN FIFA COINS gratis en voor niks!

Een van de beste ideeen ooit die zijn ingevoerd in FIFA 17 zijn de Squad Building Challenges. Je kunt hiermee spelers van wereldklasse (zoals bv Luis Suarez, Ronaldo of Messi) toevoegen aan je team voor een fractie van de normale kosten. Maar de mooiste feature is natuurlijk dat je in-game coins kunt verdienen zonder dat je zuur verdiende euro's aan packs hoeft uit te geven! Binnen 6 maanden heb ik 4,6 MILJOEN Fifa Coins verdiend, nadat ik 1 keer 15 euro heb besteed aan 1500 Fifa Points. Ik zal je hieronder haarfijn uitleggen hoe jij dit ook kunt doen!


Als je een Squad Building Challenge doet (ook wel bekend als SBC's) dan moet je een team samenstellen volgens bepaalde richtlijnen. Zodra je het team hebt samengesteld dat aan de vereisten van de uitdaging voldoet dien je het in door op de SUBMIT knop te klikken. Vervolgens worden alle spelers ingenomen en krijg je een aantal nieuwe (betere) spelers en of items er voor terug. Je hoeft hiervoor dus geen Fifa Coins in te leveren en door de SBC's te blijven doen zul je ook beloont worden met GOLD PACKS. Elk weekend gaan er vier Marquee Matchups live in het SBC netwerk. Er gaan dan letterlijk honderdduizenden FIFA spelers de transfer markt om de noodzakelijke cards te verzamelen die nodig zijn om hun Marquee Matchup Squad Building Challenges te voltooien. Maar als jij nou zorgt dat jij deze cards al verzameld hebben binnen je club dan kun je deze Challenges dus voor niks voldoen, om vervolgens dikke winsten te maken door je extra voorraad te verkopen op de transfer markt.  

Het komt er eigenlijk op neer dat elke player card op een gegeven moment waarde heeft. En op het juiste moment moet je die player cards verkopen, zodat je de maximale waarde ervoor vangt. 

Fifa 2017 screenshot

Ik zal je een voorbeeld geven. Onlangs was er de Kashima vs FC Tokyo Marquee Matchup, toen moest er een team worden samengesteld van Meiji Yasuda J1 spelers. Als je dus (zoals ik had gedaan) al je Japanse competitie spelers in de Silver en Bronze packs had bewaard dan kon je nu dus makkelijk deze SBC voltooien en dan alle overgebleven J1 cards verkopen voor 500-1000 FIFA COINS PER STUK. Op deze manier kon ik ruim 140.000 FIFA COINS in een weekendje verdienen tijdens deze Challenge.

Koop nooit FIFA17 GOLD PACKS!

Gold Packs kosten je een vermogen aan coins, een basic Gold pack betaal je al 5000 coins voor en meestal krijg je niks wat de moeite waard is. En de meeste player cards van 84 of lager kun je sowieso voor minder dan 5000 coins kopen. Door de SBC's te voltooien zul je genoeg Gold Packs verdienen en tevens zul je met deze methode stacks met coins bouwen om elke speler te kunnen kopen die je maar wilt. Ik heb 4.6 miljoen FIFA COINS winst gemaakt, boven op de ruim 240.000 coins die ik gespendeerd hebt voor Thiago Silve, ruim 150.000 coins voor Griezman en ongeveer 142.000 coins voor Cavani. In totaal heb ik dus eigenlijk ruim 5.000.000 Fifa coins verdiend door de SBC's slim te spelen.

Koop alleen FIFA17 SILVER an BRONZE PACKS!

En als je ze koopt, koop dan ALLEEN de standaard versies: 2500 coins voor SILVER en 400 coins voor BRONZE. Verderop leg ik je haarfijn uit wat je met deze packs moet doen.

Onderstaand vind je alle competities die SBC's waarbij je per challenge een specifiek pack unlocked en als je alle challenges volbrengt dan unlock je een ratings-boosted player card. Achter de competities staan de namen van de boosted player cards.

Eredivisie (NED 1) – Siem De Jong

La Liga Santander (ESP 1) – Luis Suarez

Ligue 1 (FRA 1) – Alexandre Lacazette

Super Lig (TUR) – Samuel Eto’o

Scottish Premiership (SPFL) – Leigh Griffiths

Pro League – Jeremy Perbet

Liga NOS (POR 1) – Jonas

MLS (MLS) – Giovinco

Liga Bancomer MX (MEX 1) – Andre-Pierre Gignac

Russian League (RUS 1) – Fedor Smolov

Mocht je besluiten om een of meerdere van deze competitie SBC's te doen bewaar dan de spelers van die competitie in je club als je de de packs opent. Als je dan 8-9 spelers van een team hebt koop dan de laatste paar spelers die je nog nodig hebt. (gebruik hiervoor bv Futhead). Op die manier krijg je weer een nieuw pack en ben je weer een stap dichterbij de overall player reward voor die competitie.

Instructies voor het openen van een FIFA17 SILVER PACK

Zodra je het Silver pack opent kijk je eerst of je spelers ziet uit een van de bovengenoemde competities (dus: NED 1, ESP 1, FRA 1, TUR 1, POR 1, MLS, MEX 1, RUS 1, SPFL EN BEL 1). Als je een SBC doet voor een van deze competities zorg dan dat je de player cards van die competitie naar je club stuurt. Als ze niet uit de bovengenoemde competities zijn zet je ze op de transferlijst. 

Spelers van alle andere competities moet je in je club stashen totdat er een Marquee Matchup of een nieuwe SBC actief is waarvoor je ze nodig hebt. Ik had op een gegeven moment maandenlang meer dan 100 Japanse spelers in mijn club, totdat ik ze uiteindelijk met een SBC voor 500-1000 FIFA COINS per stuk kon verkopen.

- Check welke spelers je dubbel hebt en knal de dubbele allemaal de transferlijst op.

- List Player Fitness cards (+40) een uur lang voor 150 bid price en 200 buy now

- De shiny Squad Fitness cards (+20) zet je op de transferlijst

- Zet alle Healing cards (zowel die van speler als team) op de transferlijst

- List de shiny Manager Contracts cards een uur lang voor 150 bid price en 250 buy now

- Stuur de standaard Manager Contract cards naar je club

- List de standard Player Contracts cards (10/10/8) een uur lang voor 150 bid price en 250 buy now

- List de shiny Player Contracts (20/24/28) een uur lang voor 200 bid price en 300 buy now

- Knal de shiny Kits cards op de transferlijst

- Verkoop alle standard kits, tenzij je ze wilt gebruiken

- De Player Training cards for All Attributes, Shooting and Pace zet je op de transferlijst

- Verkoop alle andere Player Training cards, tenzij je ze wilt gebruiken

- Verkoop alle Goalkeeper Training cards, tenzij je ze wilt gebruiken

- De managers voor de grote competities (ENG 1, FRA 1, GER 1, ITA 1, SPA 1) zet je op de transferlijst

- Alle andere managers kun je direct verkopen, tenzij je ze wilt gebruiken

- Verkoop alle Stadiums, Bagdes en Coaches, tenzij je ze wilt gebruiken

Als je bovenstaande gedaan hebt ga je naar je transferlijst en loop je daar alle cards heen die je daar net hebt heen verplaatst. Klik op 'compare price' en als je er veel van de zelfde cards op de markt zijn voor 150 bid price en 200 buy now, zorg dan dat je die cards ook voor die prijs list.

Voor cards die hoger geprijsd zijn dan 150/200 moet je even kijken wat de laagste beschikbare buy now prijs is van die cards. Vervolgens list jij die cards voor een buy now price die 100-200 FIFA COINS hoger is dan die laagst beschikbare prijs. Dus stel dat een bepaalde player card voor 1600 fifa coins te koop is, dan list jij die van jou op 1800 FIFA COINS met een start prijs van 100-200 FIFA coins lager. Je zult de kaart waarschijnlijk niet direct kwijtraken, maar normaal gesproken ben je hem 24-48 uur later kwijt.

Instructies voor het openen van een FIFA17 BRONZE PACK

Ook nu kijk je eerst of je spelers ziet uit een van de bovengenoemde competities (dus: NED 1, ESP 1, FRA 1, TUR 1, POR 1, MLS, MEX 1, RUS 1, SPFL EN BEL 1). Als je een SBC doet voor een van deze competities zorg dan dat je de player cards van die competitie naar je club stuurt. Als ze niet uit de bovengenoemde competities zijn zet je ze op de transferlijst. 

Zoals ook het geval is bij het openen van een FIFA 17 SILVER PACK stash je spelers van alle andere competities in je club totdat er een Marquee Matchup of een nieuwe SBC actief is waarvoor je ze nodig hebt.

- Stuur spelers van de Premier Leauge (ENG 1) naar de transferlijst

- Stuur alle niet Duitse spelers van de Bundesliga (GER 1) en alle niet Italiaanse spelers van ITA 1 naar de transferlijst

- Stuur alle spelers die je dubbel hebt naar de transferlijst

- List Player Fitness cards (+20) gedurende een uur lang te koop voor 150/200 

- Stuur shiny Squad Fitness cards naar de transferlijst

- Stuur alle Healing cards (zowel team als player) naar de transferlijst

- Stuur alle shiny bronze Player Contracts cards (15/6/3) naar je club

- Verkoop alle standard Player Contracts cards en alle Manager Contracts cards (zowel de shiny als de niet shiny cards)

- Zet alle shiny Kits cards op de transferlijst

- Verkoop alle standaard Kit cards, tenzij je ze wilt gebruiken

- Knal alle Player Training cards gemarkeerd met All Attributes, Shooting en Pace op de transferlijst

- Verkoop alle overige Player Training cards, tenzij je ze wilt gebruiken

- Verkoop alles Goalkeeper Training cards, tenzij je ze wilt gebruiken

- Zet de managers van de grote competities op de transferlijst. (ENG 1, FRA 1, GER 1, ITA 1, SPA 1).

- Verkoop alle andere managers, tenzij je ze wilt gebruiken

- Verkoop alle stadiums, badges en coaches, tenzij je ze wilt gebruiken

Ga nu naar je transferlijst en herhaal wat je moest doen voor je SILVER CARDS. Veel cards zullen verkocht worden voor 150/200, maar je hoeft er maar ongeveer drie per pack te verkopen om al winst te maken.

Opmerking over in-form cards (Team Of The Week)

Mocht je silver of bronze in-form cards krijgen met de bovenstaande methodes en je hebt geen intentie om ze te houden, VERKOOP ZE DAN NIET direct. Zolang ze nog in de packs zitten (van woensdag 18:00 uur tot 17:59 uur de volgende woensdag) is de verkoop prijs superlaag, omdat iedereen ze op die momenten aan het verkopen is. Hou ze dus vast en je kunt ze voor een veel betere prijs verkopen.

Investeer in laag geprijsde Gold in-form cards

Zodra je meer dan 200.000 FIFA COINS hebt raad ik je aan om te investeren is 3 of 4 Team Of The Week spelers. Doe dit elke week tussen zondag en dinsdag. Zoek op de transfermarkt naar 'Special' players die een buy it now prijs hebben van 10.000 - 10.500 FIFA COINS, pik er vervolgens de GOLDS uit die een rating van 81 of hoger hebben. En geen zorgen, je kunt deze spelers altijd wel voor 11.500 FIFA COINS weer verkopen, soms zelfs voor veel meer coins of als je snel coins nodig hebt dan kun je ze sowieso snel voor 9,900 coins kwijt. Je neemt dan een klein verliesje, maar dat is niet erg.

Ik laat deze aankomen 2 tot 3 weken in mijn club en dan list ik ze voor 13.000 - 14.000 FIFA COINS. Vaak list ik ze ook voor nog meer coins, maar dat hangt af van de prijzen van de concurrentie op dat moment. 

Laatste tip en advies: check regelmatig je transferlijst en 're-list all' zo vaak als mogelijk

Indien er Kits of Managers NIET verkocht zijn na 48 uur (vergeet niet te refreshen), zorg dan dat je ze snel verkoopt (quick sell). Voor alle andere items kun je overwegen om de Buy It Now prijs met 50 FIFA COINS te verlagen na 1 dag, 100 coins na de 2e dag, etc, etc. Let op: doe dit NIET bij de player cards die je gelist hebt voor 150/200: laat deze gewoon voor de ingestelde prijs staan, totdat je ze verkoopt. Ze zullen uiteindelijk verkocht worden. Als je alle bovenstaande tips en adviezen goed opvolgt zul jij ook binnenkort vies rijk zijn in FIFA17!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste nieuws in je mailbox!

Like ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op instagram