Windows 11 goedkoop online kopen

Windows 11 is de op 24 Juni 2021 door Microsoft aangekondigde opvolger van Windows 10. Ondanks dat Microsoft in 2015 aangaf dat dit de laatste versie van Windows zou zijn is er besloten toch een nieuwe versie van Windows uit te brengen. In deze nieuwe Windows 11 is alles heroverwogen en ontwikkeld om op een wijd scala van apparaten gebruikt te kunnen worden. Dit zul je vooral terug zien in de vernieuwde gebruiksinterface.

Windows 11 wordt in meerdere edities uitgebracht zoals de bekende Home, Pro, Education en Enterprise. Daarnaast is er een nieuwe Windows 11 Mobile edition geïntroduceerd.

Verschil tussen Windows 11 PRO en HOME

Het belangrijkste verschil tussen Windows 11 Home en Pro is vooral de prijs. Als u zelf een licentie bij Microsoft wilt kopen, kost de Windows 11 Pro-editie meer dan de Home. De meeste laptops worden echter geleverd met een vooraf geïnstalleerde versie van Windows. Het is ook belangrijk om te weten dat Windows 11 Home voor de meeste mensen vrijwel alles zal doen wat je nodig hebt. Zoals de naam al aangeeft, is de Pro-editie bedoeld voor professionals, meestal mensen die hun apparaten voor hun werk gebruiken. Er zijn enkele extra functies op dit front, maar als je alleen een pc koopt voor persoonlijk gebruik, is Windows 11 Home prima.

Windows 11 Home

Met deze OEM-licentie voor Windows 11 kun je een nieuw geinstalleerde versie van Windows 11 Home activeren.

Windows 11 Home kopen

Windows 11 Pro

Heb je net een verse installatie van Windows 11 Pro op jouw computer of tablet gedaan? Dan kun je deze Windows 11 Pro key gebruiken om deze direct te activeren.

Wanneer je nu al Windows 10 Pro hebt en wilt upgraden naar Windows 11 Professional dan heb je een deze Windows 11 Professional licentie nodig.

Windows 11 Pro kopen

Samenvatting van functieverschillen

Als u de belangrijkste functieverschillen in één oogopslag wilt zien, volgt hier een kort overzicht:

Functie Windows 11 Home Windows 11 Pro
Instellen met een lokaal accountNeeJa
Word lid van Active Directory/Azure ADNeeJa
Hyper-VNeeJa
Windows SandboxNeeJa
Alleen Microsoft Remote DesktopClientJa
Windows HalloJaJa
ApparaatversleutelingJaJa
Firewall- en netwerkbeveiligingJaJa
InternetbeveiligingJaJa
Ouderlijk toezicht/beveiligingJaJa
Veilig opstartenJaJa
Windows Defender AntivirusJaJa
BitLocker-apparaatversleutelingNeeJa
Windows-informatiebeveiligingNeeJa
Beheer van mobiele apparaten (MDM)NeeJa
GroepsbeleidNeeJa
Enterprise State Roaming met AzureNeeJa
Toegewezen toegangNeeJa
Dynamische inrichtingNeeJa
Windows Update voor BedrijvenNeeJa
KioskmodusNeeJa
Maximaal RAM128 GB2 TB
Maximaal nr. aantal CPU's12
Maximaal nr. aantal CPU-kernen64128

Windows 11 Home vs Pro: instellen

Het eerste grote verschil dat u ziet tussen Windows 11 Home en Pro is wanneer u het voor de eerste keer instelt. Windows 11 Home heeft een beperking die voor sommigen vervelend kan zijn - je moet het instellen met een internetverbinding en een Microsoft-account. Dat is tenminste de officiële manier om het te doen, hoewel je Windows 11 Home kunt misleiden zodat je het zonder een Microsoft-account kunt instellen. U kunt uw Microsoft-account ook uit Windows 11 Home verwijderen nadat de pc is ingesteld, maar met Windows 11 Pro kunt u uw pc eenvoudig instellen met een lokaal account.

Een ander verschil dat opvalt voor zakelijke gebruikers, is dat Windows 11 Home-pc's niet kunnen worden gekoppeld aan Active Directory. Active Directory-oplossingen zijn nodig voor het beheren van zakelijke apparaten, zoals het configureren van toegang tot bepaalde bronnen, het implementeren van apps, enzovoort. Dat omvat ook Windows 11-functies zoals Groepsbeleid. Dat zijn allemaal professionele tools, dus ze zijn niet logisch voor de meeste Windows 11 Home-gebruikers.

Windows 11 Home vs Pro: virtualisatie en extern bureaublad

Het volgende grote verschil tussen Home- en Pro-edities van Windows 11 is ondersteuning voor virtualisatiefuncties in Windows. Windows 11 Home ondersteunt geen Hyper-V of Windows Sandbox. En hoewel het kan worden gebruikt als een Remote Desktop-client, kan het geen host zijn, dus u kunt op afstand geen toegang krijgen tot een Windows 11 Home-pc met Microsoft Remote Desktop. U kunt echter hulpprogramma's van derden zoals TeamViewer voor vergelijkbare doeleinden gebruiken.

Ondertussen ondersteunt Windows 11 Pro al deze functies. Hyper-V is een virtualisatietool ingebouwd in Windows, wat betekent dat je er virtuele machines mee kunt maken. Als u een ander besturingssysteem wilt proberen of om de een of andere reden een oudere versie van Windows wilt gebruiken, kunt u dat doen met Hyper-V. Virtuele machines brengen geen wijzigingen aan op uw host-pc, dus u kunt het allemaal zonder risico doen. Nogmaals, er zijn apps van derden, zoals VMware Workstation Player, waarmee u dit op Home-edities kunt doen.

Windows Sandbox is een uitbreiding van dit idee, maar in plaats van andere besturingssystemen uit te voeren, maakt het gewoon een schone kopie van het besturingssysteem dat u gebruikt. Met Windows Sandbox kunt u snel een potentieel riskante app installeren en uitproberen en kijken of deze gevaarlijk is voordat u deze daadwerkelijk op uw computer installeert. Windows Sandbox wordt elke keer dat u het opent opnieuw ingesteld, dus het is altijd een nieuwe start om te testen.

Windows 11 Home vs Pro: beveiliging

Omdat zakelijke gebruikers vaak met bijzonder gevoelige informatie te maken hebben, zijn er ook enkele extra beveiligingsfuncties in Windows 11 Pro. Ten eerste is er ondersteuning voor BitLocker-codering. Deze functie versleutelt gegevens die op uw harde schijf zijn opgeslagen, zodat niemand anders er toegang toe heeft. Zelfs als uw computer wordt gestolen, zijn uw bestanden beschermd tegen andere gebruikers dan uzelf.

Windows 11 Pro wordt ook geleverd met Windows Information Protection of WIP. Dit is een hulpmiddel voor het voorkomen van gegevensverlies, dat kan helpen voorkomen dat gegevens uit een bedrijf lekken. Met behulp van WIP-beleid kunnen bedrijven voorkomen dat gebruikers bijvoorbeeld inhoud naar buiten het bedrijf doorsturen. Omdat het rechtstreeks in Windows is ingebouwd, biedt WIP een meer probleemloze ervaring in vergelijking met oplossingen van derden. WIP kan ook persoonlijke en zakelijke gegevens op een apparaat scheiden, dus als de pc verloren of gestolen is, kunnen zakelijke gegevens op afstand worden verwijderd zonder dat dit gevolgen heeft voor de persoonlijke gegevens erop.

CPU- en RAM-ondersteuning

Windows 11 Home is ook beperkt tot "slechts" 128 GB RAM. Dat zal natuurlijk genoeg zijn voor zowat elke gewone gebruiker - zelfs de meest geavanceerde gaming-pc's hebben niet zoveel RAM nodig. Windows 11 Pro neemt dat echter tot 2 TB, en dat zal vooral handig zijn als je veel virtuele machines wilt maken waaraan voldoende RAM is toegewezen.

Functies voor bedrijfsbeheer

Natuurlijk zijn de meeste verschillen tussen Home- en Pro-edities van Windows 11 voor bedrijven. De meeste apparaatbeheermogelijkheden zijn helemaal niet beschikbaar in Windows 11 Home. Windows 11 Pro ondersteunt echter zaken als Groepsbeleid, waarmee IT-beheerders bepaalde beleidsregels voor groepen apparaten in één keer kunnen configureren. Er is ook Windows Update for Business, waarmee bedrijven kunnen bepalen hoe updates naar hun gebruikers worden uitgerold om onverwachte problemen te voorkomen.

Functies exclusief voor Windows 11 Pro zijn onder meer:

 • Beheer van mobiele apparaten
 • Groepsbeleid
 • Enterprise State Roaming
 • Toegewezen toegang
 • Dynamische inrichting
 • Windows Update voor Bedrijven
 • Kioskmodus
 • Active Directory/Azure AD

In Windows 10 was er ook de Microsoft Store for Business, maar Windows 11 gaat een andere aanpak hanteren. Microsoft stopt eigenlijk met de Microsoft Store voor Bedrijven en vervangt deze door een nieuwe beheerervaring. Deze nieuwe ervaring zou echter nog steeds alleen moeten werken voor Windows 11 Pro-apparaten.

Dit zijn de belangrijkste verschillen in Windows 11 Home vs Pro-edities. Zoals we al zeiden, draaien de meeste om functies die bedoeld zijn voor zakelijke gebruikers. Sommige zijn ontworpen om bijzonder gevoelige informatie te beschermen, terwijl andere te maken hebben met het snel instellen van apparaten voor gebruikers en het op afstand beheren ervan. Voor de gemiddelde persoon die een winkel binnenloopt, zit je waarschijnlijk prima met Windows 11 Home. De kans is groot dat als je Windows 11 Pro nodig hebt, je al weet dat je het nodig hebt en waarom.

Als je een pc hebt met Windows 11 Home en je hebt Pro nodig, dan kun je altijd upgraden. Bekijk onze handleiding over upgraden naar Windows 11 Pro als je hulp nodig hebt.

Systeem eisen microsoft windows 11
Voordat je windows 11 kopen gaat dien je uiteraard de systeemeisen te checken. Vergeleken de voorganger heeft Windows 11 iets hogere systeem eisen. Voor gebruikers met een moderne computer is dit veelal gene enkel probleem maar wanneer je een wat oudere computer hebt zou dit er helaas voor kunnen zorgen dat je niet kunt upgraden.

De belangrijkste wijziging is dat Windows 11 alleen op 64-bit computers werkt. Wanneer je nog een 32-bits computer hebt zul je de hardware moeten upgraden om gebruik te maken van Windows 11. Ook heeft Windows 11 een stuk meer werkgeheugen nodig, het minimale RAM geheugen is namelijk van 1 naar 4 gigantes verplaatst. Als laatste is de opslagruimte het vermelden waard. Voor Windows 11 he je namelijk minimaal 64gb vrije schijfruimte nodig waar dit voorheen maar 16gb was.

Buiten deze 3 belangrijkste systeem eisen voor Windows 11 zijn er nog tal van specifiekere systeem eisen. Gebruik deze tool om te checken of jouw computer Windows 11 ondersteunt.

Nieuw in Windows 11
Natuurlijk krijg je voor al deze verhoogde systeemeisen wel iets terug. Windows 11 heeft qua look en feel flinke upgrades gekregen. Verfijnde animaties, en soepele overvangen zoals je deze al kende van moderne telefoon software vind je nu terug in Windows. Daarnaast is alles wat je online doet enorm geïntegreerd in je besturingsysteem.

Windows 11 ondersteund nu ook widgets welke je in een uitschuivende zijkant of op een van je desktops kunt plaatsen. App developers kunnen zelf widgets toevoegen dus naast de standaard beschikbare widgets van microsoft zelf kun je ook van jouw favoriete software widgets verwachten. Koop windows 11 nu om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe features.

Iets wat voor veel mensen een interessante update zal zijn is dat Windows 11 Android apps ondersteund. Via de Amazon App Store (wat een alternatief is voor de Google Play store) kun je alle hier gepubliceerde Android apps op jouw dekstop, laptop of Windows tablet installeren. Vanaf nu neem je dus jouw tik-tok videos gewoon met jouw Windows computer op.

Voor de gebruikers die van structuur houden is er de nieuwe layouts functionaliteit. Met enkele klikken kun je verschillende schermen gestructureerd weergeven op jouw scherm of schermen. Door middel van “snap groups” onthoud Windows 11 zelfs hoe jij jouw schermen had voordat je even iets anders deed of een scherm opnieuw aansloot.

Dit is slechts een greep uit de nieuwe functionaliteiten van Windows 11. Je zult nog veel meer ontdekken wanneer je zelf dit nieuwe systeem gebruikt dus koopt Windows 11 nu voordelig en ga direct aan de slag!

Windows 11 key Koop windows 11 online bij GamekeyDiscounter.nl. Hier vind je de goedkoopste windows 11 licentie aanbieding online. Klik hier voor de huidige windows 11 aanbieding

Gemiddelde klantbeoordeling
UITSTEKEND!

 • star star star star star Jeroen
  Perfect. Kon direct office installeren en activeren.
 • star star star star star antoni
  ik heb vetrouwensproblemen dus ik ben bang als ik iets koop ergens op en site waar iets heel gekoop is:/ maar het is aan gekomen en het werkt :]
 • star star star star star serv
  great
 • star star star star star Ed
  Altijd goedwerkende licenties.
 • star star star star star luppo schrik
  goed
 • Bekijk alle klantervaringen
Overige PC producten Overige Software producten Overige Microsoft producten Overige Windows producten
Waarom GamekeyDiscounter.nl?
 • Directe levering van je code!
 • Levering op scherm en per email.
 • 7 dagen per week, 24 uur per dag open.
 • Laagste prijs garantie.
 • Persoonlijke klantenservice.
 • Al jarenlang de beste en snelste.
 • Als beste beoordeeld door onze klanten.
Veilig winkelen
 • Verisign SSL certificaat
 • Veilig betalen met o.a. iDEAL
 • Encryptie van persoonlijke gegevens
 • Real time helpdesk